Een online beplantingsplan laten maken

Hoe werkt het?

Omdat het in sommige gevallen alleen wenselijk is om een beplantingsplan te laten maken en geen tuinontwerp met volledige inventarisatie, is het ook mogelijk om een online beplantingsplan te laten maken. Het maken van het plan gaat op dezelfde manier als ik gewend ben, behalve dan dat ik jou en de locatie niet ‘live’ heb gezien. Op mijn website is goed te zien in welke stijl ik zo’n beplantingsplan ontwerp. De tuinen van Piet Oudolf zijn altijd een inspiratie geweest. Maar vooral de denkwijze hierin is interessant. Hoe bekijk je de tuin in de seizoenen? Wat is er nodig om het najaar aantrekkelijk te maken en hoe is de tuin jaarrond mooi om naar te kijken?

Wat heb ik van jou nodig?

Om het plan goed in elkaar te steken heb ik de adresgegevens nodig om de locatie met Google Maps te kunnen bekijken. Zo kan ik de standplaats inschatten. Ook de vorm van de border en de afmetingen (ik zal hiervoor een document toesturen zodat het inmeten gemakkelijk verloopt). Indien er specifieke wensen zijn, dan hoor ik dat ook graag. Mogelijk over kleurcombinaties, hoogte of andere do’s of don’ts. Kleur is soms een lastig onderwerp omdat de kleur geel graag vermeden wordt. Het is het meest prettig werken als ik vrijheid krijg in het gebruik van planten.

Wat krijg je van mij?

Een beplantingsplan waarin de borders uitgewerkt zijn. De beplanting is duidelijk vermeld en aantallen staan erbij. Het bijgeleverde moodboard geeft de sfeer van de planten weer. Een raster met vierkante meters zorgt ervoor dat je planten goed op de plek in de border kunt zetten.

Samen met Caroline run ik ook een vaste plantenkwekerij. Plantwerk. Bij de aflevering van het beplantingsplan is ook altijd een vrijblijvende offerte voor de levering van de planten. De planten kunnen geleverd op opgehaald worden in Nuenen.

Uitvoering

Heb je geen tijd om het plan uit te voeren, of heb je hulp nodig? Dan kan ik daarbij waarschijnlijk bij helpen. Hoe en wanneer, dat spreken we samen af.

Wat zijn de kosten?

Deze zijn op aanvraag. Elke tuin en iedere border is anders. Ik kijk per project hoeveel tijd er nodig is om dit tot een geslaagd plan te laten komen. Schroom niet om aan te vragen.

Vul het formulier in

beplantingsplan online laten maken door Frank Heijligers

De spelregels voor het maken van een online beplantingsplan zijn als volgt: er wordt een volledig beplantingsplan gemaakt op basis van de informatie die ik van de klant ontvang. Deze informatie bestaat uit foto’s en/of een video van de plek en de wensen met betrekking tot de beplanting. Binnen 2 weken kun je een volledig plan verwachten.