Projecten van Frank Heijligers Studio,

Alle projecten van Frank Heijligers Studio hebben de overeenkomst dat de tuineigenaren de meerwaarde inzien van het laten maken van een tuinontwerp en een beplantingsplan door een professional. Deze twee onderdelen van het totale ontwerp zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Tijdens het ontwerpproces ontstaan namelijk de ideeën voor de beplanting. Dat betekent dat er tijdens het ontwerpproces rekening wordt gehouden met de hoeveelheid ruimte die de planten nodig zullen hebben om een goede sfeer te maken. Ook het feit dat de planten dan in een repetitie geplaatst kunnen worden versterkt de tuinbeleving.

De projecten van Frank Heijligers Studio hebben een weelderige beplanting met vaste planten en siergrassen. Dit betekent niet dat de tuin een ‘rommeltje’ wordt, maar dat er vooral veel te beleven is. Van voorjaar tot voorjaar! Van het opkomende blad van bloembollen en vaste planten, tot de bloei en het zaad aan de planten. Het hele proces van groei is interessant en decoratief. Daarnaast trekken planten veel bijen, vlinders en insecten aan en daarmee dus veel biodiversiteit.

‘Zonder contrast geen balans’,

Hierbij wordt bedoeld dat het contrast van de weelderigheid van een bloemenborder tegenover een strakke of moderne tegenhanger. Toe te passen in de vorm van monotone bestrating, gazon of een strak geschoren haag. Hiermee vergroot het effect tussen twee objecten. Alle projecten van Frank Heijligers Studio zijn gebaseerd op dit uitgangspunt. Contrasten geven tevens rust. Want het beeld dat je ziet moet niet overweldigend, maar duidelijk zijn.

Materiaalgebruik,

Verschillende ruimtes in de tuin worden met verschillende materialen ingericht. De reden hiervoor is dat het anders wel eens kan lijken alsof er alleen maar bestrating of verharding is bedacht. Echter, vaak is het nodig om veel paden te voorzien die naar de terrassen lopen. Tevens kan het materiaalgebruik sfeerbepalend zijn. Over het algemeen werk ik veel met Schellevis tegels. Deze strakke tegels zijn in veel maten verkrijgbaar. Als tegenhanger is er vaak de keuze voor een gebakken steen of een granulaat, kiezel of dolomietsplit.

Om een hoogteverschil op te lossen, is Corten staal vaak de mooiste oplossing. Ook prijstechnisch, omdat de fabricage in de fabriek kan worden gedaan.