De tuin bij een kwekerij

De tuin bij een kwekerij.

PLANTWERK is een kwekerij van vaste planten en siergrassen. Het is een online kwekerij waar zowel particulieren als hoveniers en ontwerpers planten kunnen bestellen via de website. Deze planten worden met de post verzonden of kunnen opgehaald worden.

Caroline en ik runnen deze kwekerij. Omdat we ons assortiment telkens beter willen maken, hebben we een tuin om planten te testen die voor ons nog onbekend zijn. We testen in de volle grond. Om een biologisch evenwicht te krijgen, zetten we de planten alsof ze in een tuin staan. Op het moment dat ze volgroeid zijn, gebruiken we de zaden, stekken of de volledige plant als uitgangsmateriaal voor de verkoop.

Omdat oktober altijd de mooiste maand is qua licht en uitstraling van de planten, plaats ik hier vooral foto’s van deze maand. Plus nog enkele foto’s van de vroege winter, omdat die ook altijd een prachtige sfeer weergeven. Voor meer foto’s en de webwinkel klik je op deze link.

Planten in deze tuin:

In samenwerking met kwekerij PLANTWERK

34

foto’s

Ik merk dat ik altijd bezig ben met het vinden van oplossingen om dingen mooier te maken. En tegelijkertijd ook efficiënter.

In een tuin is dat belangrijk. Daar moet het vooral een fijne plek zijn om te ontspannen. Zonder dat er al te veel werk wordt gevergt. Het onderhoud moet ten minste gemakkelijke en overzichtelijk zijn.

En dan wordt het leuk.

Met een beetje hulp en inzet wordt het de mooiste plek ter wereld!

vaste planten in de zomer