De tuin met een zwembad

De tuin rond een zwembad wordt vaak modern aangelegd. Aangezien ik graag de contrasten opzoek, heb ik in deze tuin een weelderige vaste planten border bedacht. Hiermee is er rond het zwembad altijd iets te zien. De seizoenen spelen in de borders een grote rol. Dit is door de hele tuin een rode draad geworden.

Project omschrijving

Ik kreeg een telefoontje met de vraag of ik iets kon betekenen bij de inrichting van de tuin als er een zwembad zou komen. Daarbij was het ook nog belangrijk dat het zwembad vanuit huis niet echt aanwezig en zichtbaar zou zijn. Prima uitgangspunt! Want dat betekend dat je wel plezier wil hebben van het zwembad, maar er niet mee te koop wil lopen.

De locatie van het nieuwe zwembad was wel ongeveer bekend, maar moest nog ingetekend worden. Daar begon ik mee. In dit geval was het achterste gedeelte van de achtertuin de aangewezen plek. De keuze om het element niet in een zichtlijn te leggen was redelijk snel gemaakt. Hierdoor zou de tuin geen ruimte verliezen en was er van beide kanten een meerwaarde.

Voor de rest van de tuin diende een oude Notenboom als middelpunt voor de overige te verleggen borders. De beplanting wordt gemaakt met vaste planten en siergrassen.

12

foto’s

Ik merk dat ik altijd bezig ben met het vinden van oplossingen om dingen mooier te maken. En tegelijkertijd ook efficiënter.

In een tuin is dat belangrijk. Daar moet het vooral een fijne plek zijn om te ontspannen. Zonder dat er al te veel werk wordt gevergt. Het onderhoud moet ten minste gemakkelijke en overzichtelijk zijn.

En dan wordt het leuk.

Met een beetje hulp en inzet wordt het de mooiste plek ter wereld!

de tuin met een zwembad