De tuin in de Floralaan

Frank over de tuin in de Floralaan:

De naam van de straat zegt het al, daar moeten planten komen!

Het gaat hier over een herenhuis uit de jaren ’50. Het huis straalt nog veel karakter uit. Intern zijn alle verbouwingen achter de rug, dus nu is de tuin aan de beurt. De eigenaar heeft veel ideeën over de elementen die terug mogen komen in de lay-out. Er mogen meerdere terrassen komen die het verblijf in de tuin prettig maken. 

Aan de straatzijde komt een poort, zodat de voortuin en achtertuin helemaal gebruikt kunnen worden door de (kleine) kinderen zonder dat er gevaar is dat ze het terrein gaan verlaten. Dat is prettig voor de ouders, maar ook als ontwerper heb je dan andere mogelijkheden. De trampoline komt bijvoorbeeld in de voortuin. Voor het woonkamerraam, maar omringt met planten zodat het een leuk effect geeft als je binnen bent en je ziet kinderen omhoog komen.

De zijtuin wordt bij de keuken getrokken. Door hier een informele sfeer te maken krijg je er meteen een ruimte bij.

In de achtertuin komen twee terrassen. Een bij huis, zoals gebruikelijk is, en eentje achter in de tuin. Op deze manier kan er ook gebruik worden gemaakt vanuit het kantoor dat daar ligt. De achtertuin is zo ontworpen dat de borders de ruimtes scheiden vanaf eind juni wanneer de planten wat hoger worden.

Het beplantingsplan geeft ruimte aan een diversiteit van vaste planten en siergrassen, maar ook een meerstammige heesters en kleine bomen. Bij elkaar moet het zo een fijne leeftuin worden.

De tuin in de Floralaan met vaste planten en siergrassen

beplantingsplan met vaste planten en siergrassen