De tuin in Eindhoven – Stratum

Frank over de tuin:

De tuin in Eindhoven, Stratum, bestaat op dit moment vooral uit een groot gazon. Het terras is gemaakt van Chinese hardsteen tegels en de voortuin is vol geplant met bodembedekkers en enkele heesters. Die Heesters laten we zoveel mogelijk staan. In de achtertuin kan vrijwel alles plaatsmaken voor een nieuwe indeling, behalve een grote esdoorn die ooit aangeplant is om het zicht op een achtergelegen appartementengebouw te maskeren.

In de nieuwe opzet wordt de basis gevormd door Schellevis tegels van 80×30 cm. Door middel van een verticaal ritme, ontstaan de lay-out van de tuin vrij snel op deze werkwijze. Het ritme is speels en zorgt voor veel hoekjes en plekken in de tuin. De planten in de borders zullen het tuinontwerp gaan versterken, alsmede ook de meerstammige heesters die gepland zijn. 

In de voortuin gaat het ritme door dat in de achtertuin is ingezet. Er zijn twee functionele paden nodig. Een naar de voordeur en de andere naar de zijkant van het huis die achterom leidt. 

Uiteindelijk maken de planten de tuin, maar het prettige ritme van de tegels zal altijd leiding gevend blijven. 

De beregening wordt uitgevoerd met druppelslangen. Dat kan ook haast niet anders met deze vormen. Op deze manier komt er geen water op de tegels en blijft al het vocht bij de wortels van de plant.

De tuin in Eindhoven - Stratum met vaste planten en siergrassen
beplantingsplan met vaste planten en siergrassen