De tuin in een buitengebied

Frank over de tuin in een buitengebied:

Het woonhuis is helemaal gerenoveerd naar deze tijd. Nu de tuin nog!

Deze woning ligt in het buitengebied van Nuenen. Er is veel grond waarop de woning, een grote schuur en een kleinere schuur voor dieren staat. De eigenaren houden van dieren en hebben naast 2 honden ook kippen en schapen in een weide staan. Die schapen zijn er mede gekomen omdat de tuin op een andere manier niet bij te houden viel. Alles is in eerste instantie opgezet voor het gemak, maar nu werd het tijd voor een goed plan.

In het plan is de weide aan de rechterkant voor een groot gedeelte de vulling van de tuin. Een lang, organisch pad scheidt de weide van de ‘siertuin’. Dit is een efficiënte manier omdat het graspad met karrenspoor gemaaid kan worden en er op deze manier gemakkelijk onderhoud kan worden gedaan. De schapen houden de wei onder controle.

De tuin met borders is vooral rondom de woning gemaakt. Een echte aankleding van het huis. Met veel verschillende soorten vaste planten en siergrassen.

De bestrating is van Schellevis tegels. De oprit van split en er is een pad naar de achterkant van de schuur, dat bestraat zal worden met klinkers.

De borders zijn op een manier bedacht dat je er altijd goed bij kunt als het nodig is om onderhoud te doen. In totaal bevatten de borders zo’n vijf soorten beplantingsplannen. Met hier en daar een overlap. En zonder dat het voelt alsof de indeling anders is op de ene plek in vergelijk met de andere.

De kleuren zijn overwegend blauw met groen, paars en roze. Kleuraccenten zijn geel en wit.

de tuin in een buitengebied

de tuin in een buitengebied