De tuin in Mierlo

Frank over de tuin in Mierlo:

Deze tuin is ontwikkeld met de wetenschap dat de bewoners de tuin helemaal zelf aan gaan leggen. Dat is geen eenvoudige opgave omdat er veel bij komt kijken. Maar het gaat lukken! De voortuin is als eerste aan de beurt. En inmiddels is er hier zelfs al een gedeelte aangeplant. Het geeft natuurlijk ook veel voldoening om stukje bij beetje iets te zien ontstaan.

De tuin ligt rondom de woning. Dat maakt het altijd interessant omdat er dan veel plekken zijn waar je naartoe kunt gaan en kunt kijken. Veel zichtlijnen. Hier is een centrale plek in de binnentuin. Deze plek verbindt de gebouwen die er staan. Veelal gebeurt dat door de inrichting van de bloembakken. Maar ook de keuze van bestratingsmateriaal is hierbij van belang. Dat wordt weer gedaan met Schellevis tegels en Japanse split.

De beplanting is op verschillende plekken anders. In de voortuin is het een rustige beplanting met veel structuren en enkele heesters die de border domineren. In de centrale binnenruimte is er plek voor veel combinaties van vaste planten en siergrassen. Deze geven een fijne sfeer van begin maart tot eind januari. Want daarna wordt alles weer terug geknipt en klaargemaakt voor het volgende groei en bloeiseizoen.

De tuin in Mierlo met vaste planten en siergrassen

beplantingsplan met vaste planten en siergrassen