De tuin met 3 tuinen

De tuin met 3 tuinen bestaat uit een grote daktuin. Een schaduwtuin en een tuin met zon minnende vaste planten langs een grote vijver. Deze situatie is ontstaan in een nieuwbouw villa. Het patio gedeelte is de schaduwtuin. Bewust zo gemaakt. Met een grote Gleditsia triacanthos in het midden van de ruimte. Van iedere kant in het huis kijk je naar deze plek. Dat betekend ook dat het leuk is om vanaf elke kant een ander beeld te krijgen.

Ik denk dat het in dit geval vooral de bedoeling was om iets moois te maken. Dat, vanzelfsprekend, ook functioneel zou zijn. Het is voor een gezin uit Engeland, waar je er vanuit gaat dat ze de liefde voor tuinen met de paplepel zijn ingegeven. Dat is ook zo. En dat is fijn! Want dan kun je net iets meer uitpakken, maar hopelijk ook verrassen!

De vormgeving van de woning is modern en strak. Dat biedt kansen voor de inrichting van de tuin! De kleur van de gevelstenen is een perfecte achtergrond voor planten en de rechte lijnen en volume van de woning hebben een contrast nodig in de tuin. De vormgeving is daar organisch geworden. Maar wel met moderne materialen gemaakt. Hierdoor blijft het interessant om naar te kijken.

Planten in deze tuin:

In samenwerking met De Groenondernemers

21

foto’s

Ik merk dat ik altijd bezig ben met het vinden van oplossingen om dingen mooier te maken. En tegelijkertijd ook efficiënter.

In een tuin is dat belangrijk. Daar moet het vooral een fijne plek zijn om te ontspannen. Zonder dat er al te veel werk wordt gevergt. Het onderhoud moet ten minste gemakkelijke en overzichtelijk zijn.

En dan wordt het leuk.

Met een beetje hulp en inzet wordt het de mooiste plek ter wereld!

de tuin met 3 tuinen