De tuin in Tilburg

Frank over de tuin:

De tuin in Tilburg kwam tot stand door iets wat de eigenaresse aangaf. Zij wilde graag op veel plekken in de tuin kunnen zitten. Dat was de trigger om te komen tot dit tuinontwerp.

Het gaat hier om een lange tuin in de Tilburgse binnenstad. De woning wordt momenteel nog gerenoveerd, maar toch wil men alvast vooruit kijken naar de volgende stap. Niet op de laatste plaats omdat de eigenaar zelf ook tuinen bouwt (!)

Wat opvalt aan het ontwerp van de tuin in Tilburg is dat er een diagonale lijn is die de ruimte beheerst. Dit is een lange bank die van achterpui tot einde tuin loopt. Vanaf het terras op de eerste etage is deze lijn goed zichtbaar. De beplanting gaat de lijn uiteindelijk onderbreken, maar deze zal altijd overeind blijven als de rode draad in de tuin.

Het is een lange, maar ook een smalle tuin. Omdat je toch van A naar B moet komen, is hiervoor een pad nodig dat ruimte inneemt. Maar ook ruimte geeft! Dit gebeurd door het materiaal gebruik van Schellevis tegels die achter elkaar geplaatst worden. in 1 ritme. Er komt een zwemvijver in en een aparte vijver voor de waterzuivering. De beplanting zal tropisch van uitstraling worden, met veel bladplanten en varens. De verhogingen worden gekeerd met Cortenstaal.

De tuin in Tilburg met een vijver en zwemvijver