De tuin bij een villa

De tuin bij een villa in Aerdenhout was nog volledig in oude (vergane) glorie toen ik daar voor de eerste keer kwam kijken. De woning werd volledig gerenoveerd en uitgebouwd en aangezien de eigenaren tuinliefhebbers zijn, kon deze natuurlijk niet achterblijven.

Het moest een fijne plek worden om in te zitten en te genieten. Tuinwerk is geen probleem en vind men zelfs leuk. Ook waren er wensen over een aantal plekken waar je lekker kunt zitten. Ook de opgroeiende kinderen moesten een plek kunnen vinden. Uiteindelijk heeft ook een tuinkas een goede locatie gekregen en is er een bad van Weltevree komen staan.

De borders zijn aan huis gemaakt. Maar ook aan de randen van de tuin. Er tussenin is een gazon ontstaan dat deze twee soorten borders scheidt. Het hoogteverschil in deze tuin is opgevangen door enkele trappen te plaatsen en dat hoogteverschil zelfs meer te benadrukken. Vanuit de achtertuin geeft het een mooi effect. Zeker als de planten de harde lijnen verzachten.

Planten in deze tuin:

Samenwerking met De Groenondernemers

17

foto’s

Ik merk dat ik altijd bezig ben met het vinden van oplossingen om dingen mooier te maken. En tegelijkertijd ook efficiënter.

In een tuin is dat belangrijk. Daar moet het vooral een fijne plek zijn om te ontspannen. Zonder dat er al te veel werk wordt gevergt. Het onderhoud moet ten minste gemakkelijke en overzichtelijk zijn.

En dan wordt het leuk.

Met een beetje hulp en inzet wordt het de mooiste plek ter wereld!

de tuin bij een villa in Aerdenhout