De tuin die extra groot werd

De tuin die extra groot werd, bestond uit een aangelegd gedeelte met een strakke, lange vijver. Deze wordt geflankeerd door hoge zuilbeuken. Het gedeelte waar de nieuwe tuin moest komen werd gedomineerd door allerlei soorten uit de kluiten gegroeide coniferen. De bodem was helemaal droog van deze planten en er was ook visueel niets meer mee aan te vangen.

Op papier al bleek het om een substantieel stuk van de tuin te gaan. In werkelijkheid blek dat alleen nog maar meer te zijn. De bewoners hebben hier zelf veel handen uit de mouwen gestoken en hebben actief meegeholpen. De overkapping is ook door hen gezet. Om een aansluiting te krijgen met het gedeelte met de vijver, heb ik Taxus cirkels toegepast die een overgangsgebied zijn gaan vormen. Daarna kwam de frisse bloemenweide met vaste planten en siergrassen.

Planten in deze tuin:

24

foto’s

Ik merk dat ik altijd bezig ben met het vinden van oplossingen om dingen mooier te maken. En tegelijkertijd ook efficiënter.

In een tuin is dat belangrijk. Daar moet het vooral een fijne plek zijn om te ontspannen. Zonder dat er al te veel werk wordt gevergt. Het onderhoud moet ten minste gemakkelijke en overzichtelijk zijn.

En dan wordt het leuk.

Met een beetje hulp en inzet wordt het de mooiste plek ter wereld!

De tuin die extra groot werd