De tuin in Nuenen

Frank over de tuin in Nuenen:

De verandering van de tuin is meestal het laatste gedeelte wat nieuwe bewoners van een huis aanpakken. Op het moment dat alles binnen klaar is, wordt er pas naar buiten gekeken. Helemaal niet vreemd, want dat heb ik zelf ook gedaan. Je verblijft uiteindelijk toch meer tijd binnen dan buiten.

Hier kreeg je de bewoners bijna niet naar buiten. Dit was zo’n saaie en verlaten tuin dat het alleen maar beter kan worden. Alles moet vernieuwd worden! En dat is prettig voor een ontwerper, want dan kun je items samenvoegen.

Deze tuin is zo’n 85 m² groot. Dat is net heel erg ruim, maar met een park dat aan de achtertuin grenst, is het goed te hebben. De wensen bestaan uit het krijgen van verschillende plekken om te zitten en te hangen. Maar ook buiten koken wordt geambieerd. En er moet een tuinhuisje komen om de fietsen in te zetten. 

De schutting vormt de basis. Deze wordt ter plekke opgebouwd. Aan de schutting komt een zitbank waarmee de rug tegelijkertijd de opstaande kant van de schutting is. De schutting krijgt een donkere kleur om diepte te maken. De oneindigheid wordt hiermee benadrukt. Een kookeiland staat centraal in de tuin. Als gevolg hiervan is er minder ruimte voor beplanting. Dat wordt in ieder geval opgelost door een boom centraal uit het midden te plaatsen. Ten slotte is de bestrating nog van belang. De kleur van de muren van de woning is lichtgeel. Dat willen we hier subtiel terug laten komen. In combinatie met Schellevis tegels, split en een natuurlijke plavuis.

tuin met buitenkeuken