De tuin in Eindhoven

Frank over de tuin in Eindhoven:

Deze tuin was al meteen aantrekkelijk vanwege de indeling die reeds aanwezig was. In de voortuin was al een begin gemaakt met de optimalisering van de ruimte door het zwembad op die plek te plaatsen. Maar door het afbreken van een schuur in de achtertuin ontstond er een onbalans. Ineens werden ruimtes te groot en slecht ingedeeld. Er was meer mogelijk!

De hoge beukenhaag in de voortuin geeft veel privacy. Maar je moet wel de voordeur kunnen vinden! Doordat de meeste bezoekers via de oprit naar de voordeur gaan, is er hier gekozen om dat op een hele duidelijke manier vorm te geven. Grote tegels van Schellevis vormen de basis. Deze tegels zijn 120×240 cm. groot. Hiermee wordt de tuin onmiddellijk gedefinieerd. Het tuinontwerp is zo ingericht, dat er altijd voldoende ruimte voor planten overblijft. De planten zullen uiteindelijk een stukje over de tegels gaan hangen, waardoor leuke contrasten ontstaan.

In de achtertuin komen twee terrassen. Dat was een duidelijke wens. En een andere wens was om zoveel mogelijk doorzichten te gaan krijgen. Maar dat is niet prettig als het te gemakkelijk is, vandaar een centraal ‘eiland’ met een lichte verhoging waar je doorheen moet kijken. De mate van transparantie is in elk seizoen verschillend. Door deze toepassing ontstaat ook nog eens een mooie diepte. De erfafscheidingen worden aangeplant met mooie meerstammige heesters en kleine bomen.

De tuin in Eindhoven is een tuinontwerp bij een villa in Eindhoven
beplantingsplan met vaste planten en siergrassen