De tuin in Oosterhout

Frank over de tuin in Oosterhout:

Hier staat een leuk, houten huis, dat al langer in familiebezit is. Uiteraard zijn hier ook weer eerst verbouwingen in het huis geweest en nu is de tuin aan de beurt. Vanuit huis kijk je op verschillende plekken naar de rondom gelegen tuin. Het is een vrijstaand huis waardoor dit mogelijk is. Vanuit de voortuin kan de achtertuin via de linker en rechterkant bereikt worden. Links heeft de voorkeur en krijgt hierdoor de belangrijkste functie van achterom.

De voortuin is relatief groot. Dit geeft mogelijkheden. Op verzoek komt hier een klein terras waar van de zon genoten kan worden. Op een organische manier, zodat de bestrating niet de overhand gaat nemen. Verder zijner veel vaste planten en siergrassen gepland.

In de achtertuin voorziet het tuinontwerp in meerdere terrassen. Deze worden van verschillende bestratingen gemaakt. Op deze manier wordt het minder toongevend dat er vel bestrating is. Dat kan ook niet anders, want je moet toch van a naar b kunnen komen. Het gazon was een wens en op deze manier ingepast als ‘doorloop’, als onderdeel van de tuin in plaats van een centraal item.

De borders worden rijkelijk beplant en ook in de lucht zal er voldoende groen zijn. Dit laatste door de inpassing van enkele stalen pergola’s die vooral dienen om het groen te ondersteunen. Het groen zal dan bestaan uit lekker ruikende, wintergroene kamperfoelie. Ook geven de pergola’s natuurlijk een fijn ritme aan en het gevoel van een ‘dak’ boven je, terwijl dit natuurlijk niet het geval is.

De tuin in Oosterhout met vaste planten en siergrassen

beplantingsplan met vaste planten en siergrassen