De tuin op Strijp R

Frank over de tuin op Strijp R:

Deze tuin krijgt een complete make-over. Een enkel element, zoals de uit beton gemaakte zitbank zal blijven bestaan. Nadat de aanbouw van een extra leefruimte aan de rechterkant en de uitbouw met een schuur aan de linkerkant zijn voltooid, is de tuin volledig afgesloten rondom. Diepte wordt hier gemaakt door terrassen van beton. Dit zal een ruimtegevoel geven doordat er geen aparte tegels zichtbaar zijn.

De verhoogde planten bakken van staal geven het belangrijkste ritme aan de tuin. Ze geven een indeling die je met je ogen volgt. De vormgeving van de bakken maakt dat de tuin niet stijf wordt, maar eerder organisch lijkt. De beplanting in deze bakken zal meer bloeien dan in de overige borders in de tuin. Ook komen er kleiner blijvende, meerstammige heesters in te staan. Dit is een trucje om een diepte gevoel te geven vanuit de woning.

De overige materialen zijn gebakken waaltjes en split. De kleur van het split mengt alle andere kleuren van de ‘dode materialen’ bij elkaar. De beplanting in de borders op straat niveau worden voornamelijk met groenblijvende varen, vaste planten en siergrassen beplant.

Een leuke schommel van het merk Weltevree kan aan de boom gehangen worden om speelplezier te creëren. Verder zijn er in de toekomst nog mogelijkheden om de grote terrassen opties te verkleinen door plantenbakken of potten te plaatsen. De belangrijkste opmerking hierbij is om deze potten dan niet te klein te nemen, maar vooral aan grotere formaten te denken.

tuinontwerp na aanpassing woning