De tuin van een landgoed

De tuin van een landgoed dat volledig opnieuw ontwikkeld wordt. Landgoed Klingelbeek in Arnhem ligt aan de Rijn en heeft prachtige uitzichten. Op het terrein staan enkele oude gebouwen die naar deze tijd hersteld worden. Verder zijn er nieuwe gebouwen gepland zodat de omgeving weer levend wordt.

Mijn bijdrage is de inrichting van de ruimte met planten. De meeste lijnen en paden waren al vastgelegd, maar aangezien het een work in progress is, veranderd er continue van alles. Dat maakt het werken op dit terrein en deze oppervlakte interessant. De bijbehorende foto’s zijn van het eerst opgeleverde gebouw, het Bosgebouw. Hieromheen hebben we een fijn e sfeer met planten gemaakt die goed en snel naar elkaar toe groeien, zodat het onderhoud minimaal is en het plezier maximaal.

Andere gedeeltes zijn inmiddels aangeplant of worden snel ontwikkeld.

Planten in deze tuin:

Landgoed Klingelbeek is een project van Schipper – Bosch.

I.s.m. Vic Landscapes | Buro Harro

18

foto’s

Ik merk dat ik altijd bezig ben met het vinden van oplossingen om dingen mooier te maken. En tegelijkertijd ook efficiënter.

In een tuin is dat belangrijk. Daar moet het vooral een fijne plek zijn om te ontspannen. Zonder dat er al te veel werk wordt gevergt. Het onderhoud moet ten minste gemakkelijke en overzichtelijk zijn.

En dan wordt het leuk.

Met een beetje hulp en inzet wordt het de mooiste plek ter wereld!

de tuin bij een landgoed