De tuin met een plantentrap

De tuin van met een plantentrap is ontstaan door de vele hoogteverschillen ter plekke. Toen ik hier de eerste keer aankwam, was de voordeur haast onvindbaar. Dat is nu opgelost door een royale trap aan te brengen. De lichte tegels zijn vanuit Italië geïmporteerd en geven veel ruimte tussen de planten. De trap leid je gemakkelijk naar de plek van bestemming.

Linksonder van de voordeur is een kelder met een groot raam. De diepte daar is opgelost met een plantentrap van Cortenstaal. Dit geeft van binnenuit een fantastisch zicht, maar ook van bovenaf. De planten mogen lekker door elkaar mixen.

De voortuin is hier ook de achtertuin. Dat betekend dat de auto’s geparkeerd worden waar ook terrassen zijn. Met een dikke wolkenhaag van Taxus worden de auto’s uit het zicht ontnomen.

Planten in deze tuin:

In samenwerking met Joshua Stekelenburg

19

foto’s

Ik merk dat ik altijd bezig ben met het vinden van oplossingen om dingen mooier te maken. En tegelijkertijd ook efficiënter.

In een tuin is dat belangrijk. Daar moet het vooral een fijne plek zijn om te ontspannen. Zonder dat er al te veel werk wordt gevergt. Het onderhoud moet ten minste gemakkelijke en overzichtelijk zijn.

En dan wordt het leuk.

Met een beetje hulp en inzet wordt het de mooiste plek ter wereld!

de tuin met een plantentrap in bussum 'gooi