De tuin met een wadi

De tuin die met een wadi is onderdeel van een aantal nieuwbouw huizen. Allemaal in dezelfde stijl gebouwd. Een aspect dat door de landschapsontwerper belangrijk werd gevonden is de waterberging in eigen tuin. Vandaar dat er een kleine wadi in het plan werd opgenomen waaraan bewoners zich moesten conformeren. Daarnaast bleef de overtollige grond ook in de tuin.

In eerste instantie lijkt het niet prettig als er iets wordt opgelegd. Ik vind het juist prettig als er in een nieuwe plek al enige vorm van context is waarmee je moet werken. Beide onderdelen zijn in het tuinontwerp gekomen en in plaats van ze te zien als een belemmering, hebben we er een meerwaarde van gemaakt. Met een trap van Cortenstaal naar het hoger gelegen gedeelte.

Vanuit de achterkamer van de woning is de tuin goed te ervaren. De terrassen liggen niet meteen achter het huis, maar wat dieper in de tuin, achter enkele bloembakken. De moderne, organische lay-out zorgt voor verrassende plekjes en veel nieuwe zichtlijnen.

Planten in deze tuin:

In samenwerking met De Groenondernemers

15

foto’s

Ik merk dat ik altijd bezig ben met het vinden van oplossingen om dingen mooier te maken. En tegelijkertijd ook efficiënter.

In een tuin is dat belangrijk. Daar moet het vooral een fijne plek zijn om te ontspannen. Zonder dat er al te veel werk wordt gevergt. Het onderhoud moet ten minste gemakkelijke en overzichtelijk zijn.

En dan wordt het leuk.

Met een beetje hulp en inzet wordt het de mooiste plek ter wereld!

vaste planten en siergrassen in een Corten stalen plantenbak